Вчора 1
Сьогодні 2
Завтра 5
Розгорнути Згорнути

Україна подала протест на дискваліфікацію Грушіної-Акобії на ліцензійному турнірі в Стамбулі

UWW має бути соромно
14 травня 14:24
Україна подала протест на дискваліфікацію Грушіної-Акобії на ліцензійному турнірі в Стамбулі
Аліна Грушина-Акобія / Фото - UWW
Асоціація спортивної боротьби України повідомила, що оскаржуватиме дискваліфікацію титулованої українки Аліни Грушіної-Акобії на Світовому ліцензійному турнірі у Стамбулі (Туреччина).

У вирішальній сутичці за олімпійську ліцензію Аліна здолала італійку Аврору Руссо (4:2) у ваговій категорії до 57 кг, але після челенджу від суперників її дискваліфікували, посилаючись на те, що українка хапала суперницю за волосся.

«Аліну Грушину цинічно засудили. Це всі бачили. На думку судді олімпійської категорії Романа Павлова, складно знайти пояснення та аргументи. Такого, мабуть, ще не було. Завжди трапляються помилки, тут просто перемогу вкрали. За словами головного тренера жіночої збірної України Володимира Івонова, подібних ситуацій у його практиці не було. Були різні результати, але коли є повна домінація, коли борчиха в чисту перемагає суперницю (а Грушина була сильнішою за італійку на голову або навіть на дві) — просто взяти і ось так зробити. Це треба вміти. Це неможливо пояснити. Грушину просто засудили».


За регламентом Україна може опротестувати рішення щодо кожного попередження, яке отримала спортсменка.

«Є певні правила, прописаний статут, [де вказано], що перемагає той, кому підняли руку. Як це довести —, однозначно буде розбір цієї сутички, порушників, тобто людей, які ініціювали цю помилку. Навряд чи вдасться досягти правди. Єдине, чого ми добиватимемося, і це позиція Асоціації вільної боротьби та НОК України — постараємося, якщо це можливо, битися за олімпійську квоту, щоб їй дозволили їхати до Парижа».


Зазначимо, що Україна виборола 4 ліцензії зі спортивної боротьби – 2 на рахунку жінок та 2 у борців греко-римського стилю.

Нагадаємо, Олімпійські ігри у Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня. 

Олімпіада щодо загрози зриву? У Франції зафіксовано випадки захворювання на небезпечну хворобу.

Володимир Кириченко
Рейтинг:
(Голосів: 0)

Коментарі 0

Увійти
Залишати коментарі на сайті дозволяється тільки при дотриманні правил.

Букмекер місяця

Кращі казино